24 Eylül 2013 Salı

Healthy homemade pita

Gönderen Unknown

Malzemeler:
* 2 su bardağı kepekli tam buğday unu
* 1 çay bardağı yulaf kepeği
* 10 gram yaş maya
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
* 1 çay kaşığı tuz

İçi için:
200 gram az yağlı kıyma
* Yarım orta boy soğan
* 1 diş sarımsak
* 2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Maydanoz, dereotu ve toz fesleğen 
* Tuz karabiber pul biber ve kimyon

Hamurun hazırlanışı:
Su ile mayayı karıştırın. 
Unu ve yulaf kepeğini karıştırıp mayalı suyu ekleyin, daha sonra yoğurt yumurta tuz ve zeytinyağını ekleyip hamuru yumuşak ve hafif yapışkan bir hal  alana kadar yoğurun.
1 saat'e yakın dolapta dinlendirin.


İç harcın hazırlanışı:

Soğan biber ve sarımsağı zeytinyağı ile kavurun. Daha sonra kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. En son domatesleri ekleyin. Baharat ve yeşillikleri ekleyip soğumaya bırakın.

Hamurlara dilediğiniz şekilde kesin ve üstünü yumurta sarısını sürün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirin.

0 yorum: